Mi kerül a szappanokba?

A natúr szappanjaim természetes olajokból és zsírokból készülnek, általában nem használok állati eredetű alapanyagot.
( a méhviasz és a kecsketej már kivételével, mert nagyon értékes bőrápolók, ez néhány szappankában megtalálhatóak)

Színezésre is főleg növényi anyagokat és színes agyagporokat alkalmazok: kakaó, fahéj, annatto, rózsaszín agyag, körömvirág, búzafű stb. Mica por és kozmetikai pigmentek is előfordulnak az élénk, erős színű szappanokban, hogy a színek kedvelő is megtalálják a nekik tetsző kinézetű darabokat.

A legfontosabb és legnagyobb mennyiségben használt alapanyag az extra szűz olívaolaj, ez minden szappanom alapja.

Van olyan szappanom ami 100% olíva olajból áll, ezt az érzékeny, száraz bőrűeknek, gyerekeknek ajánlom.

A második leggyakoribb összetevő a kókusz olaj, ami jól tisztítóvá és habzóvá teszi a szappankákat.
Értékes, tápláló még a shea-, mangó,- és kakaóvaj, valamint  a mandula-, ricinus-, avokádóolaj is.

Illatosításra 100%-os, természetes illóolajakat használok. Van néhány illatolaj is használatban, ami a természetben nem megtalálható, de mégis kellemes illat használatához kell.

Az olajok, zsírok elszappanosítását a nátronlúg végzi. A receptek minden esetben úgy vannak kiszámolva, hogy zsírfelesleg maradjon a szappanban, így lesz ápoló hatású. Elreagálatlan lúg így nem marad a szappanban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése